Se och göra runt Läckö Strand

Hos oss kan du välja att bara njuta av lugnet, ta en promenad eller sitta i trädgården och njuta av sjön och naturen. Men om du börjar får myror i benen och vill hitta på något så finns det mycket att göra både hos oss och i vår omgivning.
Vi brukar sätta upp volleybollnätet så fort det blir någonlunda varmt ute, ni kan låna boll i receptionen.
Vi har även kubbspel, leksaker, badmintonracket och fotbollar att låna ut. Vid sjön finns det ett par kanoter och SUP - stand up paddelboards som vi hyr ut, ni hyr dessa från receptionen. Grillar att låna finns i skjulet mellan husen Spiken och Naven, ta med dig egen kol och tändvätska och glöm inte att rengöra grillen efter dig. Vi har två stora grillar. Det finns även en eldstad nere vid sjön om ni vill ordna ett bål på kvällen.

Från oss utgår även en vacker vandringsled där du går genom både skog och ut på klippor, när du passerat den första delen så kommer du ut till vattnen där har du en storslagen vy över Kinnekulle framför dig. Du kan läsa mer om leden här.

Det finns fler vandringleder på Kållandsö, sammanlagt sex stycken varav en går på ön Stor Eken utanför Läckö Slott, dit tar du dig endast med båt. Vill du läsa mer om alla vandringsleder på Kållandsö så gör du det här.

Kållandsö

Om ni vill vidga era vyer lite så kan ni hyra cykel hos oss och beger er runt på de små vägarna på ön. Vi visar gärna på Karta vart de bästa cykelvägarna finns. Ni kan passa på att ta en tur till Läckö Slott där hittar ni Naven Outdoor Experience som hyr ut kajker och kanoter, här kan ni göra ett stopp och hyra en Kajak för att ge en ut i den vackra skärgården Ekens skärgård.
Om ni istället vill cykla vidare så genar ni över åkrarna ner till Spiken. Spiken är en fiskehamn där du kan strosa omkring bland fiskebodarna. Glöm inte smaka på rökt sik som är Spikens specialité. Många fiskebodar säljer färsk fisk, ljörom, röror, kräftor mm.

Vill ni cykla vidare så kan ni bege er bort mot Naven och Skaven, eller göra ett besök på Läckö golf, en golfbana som liggr ca 8 km från Läckö Strand. Det finns mycket att utforska på Kållandsö, här hittar ni allt det samlade utbudet.

Om man beger sig åt andra hållet på Kållandsö mot Odensvik och Sunnerby så kan man besöka utgrävningarna av Kungsgraven. Se video från Kungsgraven här.

Utforska Kållandsö

Kålland, Lidköping och omgivningar

Vidare tar du dig tillbaka över bron till fastlandet, precis vid brofästet hittar du Brostugan, glass och café. Svänger du vänster efter brofästet kommer du mot Djurgårn och café Djurgårdsudde.
På Kålland hittar du även Stola Herrgård som funnits sedan medeltiden, nuvarande huvudbyggnad uppfördes under 1700-talet och har mycket fin rokokoinredning. Herrgården visas vissa dagar i veckan under sommaren. På Kålland hittar du även några gårdsbutiker där du kan köpa bl.a ägg, rapsolja, morötter honung m.m.

På den här sidan hittar du mycket information om Lidköpings natur & kultur

Det finns mycket som är värt att besöka i vår närhet, när du kommer in mot Lidköping så hittar du Närebo Gårdsbutik som är en butik där du kan hitta mycket av länets lokaltproducerade livsmedel.
Missa inte att besöka Hindens Rev som är en av mina personliga favoriter, här vandrar du på en 5 km lång spets som sträcker sig rakt ut i Vänern. Det är en fantastisk upplevelse att ha vatten på båda sidor, glöm inte kaffe termosen så du kan njuta av en tår när du kommer längst ut på revet. Hindens rev är värt att besöka alla årstider.

Inne i Lidköping hittar du Rörstrands porslinsfabrik, där du idag kan gå på muséum och se på porslinet genom tiderna men även köpa porslin i 2:a hands sortering. Du hittar även Vänermuseét inne i stan. För att hitta mer information om saker som händer och sevärdigheter runt om i Läckö Kinnekulle gå in på Destinationsbolagets hemsida.
Skaraborg stoltserar även med berget Kinnekulle, Skara Sommarland, Arn bygden, Göta Kanal och mycket mera.

Vi hoppas ni ska trivas i vårt län, om ni vill ha mer förslag på aktivteter så tveka inte att fråga oss.

Välkommen!